Istočna pruga Sarajevo-Ustiprača-Višegrad-Vardište
Re: Istočna pruga Sarajevo-Ustiprača-Višegrad-Vardište
- Prikačeni fajlovi
-
- Istocna-pruga-3.jpg (121.11 KiB) Pogledano 3044 puta
Pošto se kilometraža u austrougarsko vreme računala od stanice Sarajevo, ovo na predhodnoj slici bi bilo u blizini stanice Dub a godina je 1905-ta.
Samo malo dalje ka Višegradu je fotografija izgradnje tunela KuK No.54 (po našoj numeraciji 79), dugačkog 210 m, :
Samo malo dalje ka Višegradu je fotografija izgradnje tunela KuK No.54 (po našoj numeraciji 79), dugačkog 210 m, :
- Prikačeni fajlovi
-
- Bistrik1.jpg (133.54 KiB) Pogledano 3974 puta
- Prikačeni fajlovi
-
- VisegradSt.jpg (50.7 KiB) Pogledano 3910 puta
Obzirom da sam tek registrovan ovdje NIJE mi dozvoljeno da Vam pošaljem privatnu poruku pa moram ovako.PECELJ napisao:Još jedna lepa slika Mosta na Drini sa nemačkog foruma :
Dakle, MOLIM VAS možete li mi vi ili IKO pronaći - poslati ovu fotografiju sa boljom rezolucijom, ili uputiti na neku adresu nekog foruma ili...jer bih istu (tj donju polovinu) printao na foto tapetu i zalijepio u kući.
Ćiro mi je (u djetinjstvu) prolazio pored kuće - i ovo bi mi mnogo značilo.
Pokušavao sam ovu fotografiju povećavati - tj pripremati za print tapete ali bezuspješno.
Samo da kažem još da ako je ova fotografija zaštićena autorskim pravima tj čije se "skidanje" mora platiti - nije problem.
Hvala mnogo unaprijed.
Poštovanje g.LABUD,
Ova fotografija je veličine 296 KB i rezolucije 427x700.
Pre neki dan mi je prijatelj poslao ovaj program pomoću koga bi trebalo da se uveća manja slika a da se ne izgubi puno na rezoluciji. Ja ga još nisam probao i nemam iskustva u radu. Ako Vi ne uspete se snaći, potražite pomoć od nekog ko to bolje zna.
http://reshade.com/
Potrebno je uraditi "download" i zatim zapamtiti .exe fail.
Pozzzz
Pre neki dan mi je prijatelj poslao ovaj program pomoću koga bi trebalo da se uveća manja slika a da se ne izgubi puno na rezoluciji. Ja ga još nisam probao i nemam iskustva u radu. Ako Vi ne uspete se snaći, potražite pomoć od nekog ko to bolje zna.
Pozzzz
Hvala najljepša, ako uspijem rado ću "dorađenu" fotografiju proslijediti zainteresovanim forumašima.PECELJ napisao:Poštovanje g.LABUD,
Pozzzz
PS
Nekad me otac kao malog dječaka znao "prevesti" daščanom stazom preko ovog mosta.
Pozz
- Prikačeni fajlovi
-
- Vardiste.jpg (78.62 KiB) Pogledano 3765 puta
- Prikačeni fajlovi
-
- 85-008-1964.jpg (86.92 KiB) Pogledano 3633 puta