Prepoznavanje fotografija
Moderator: alend
Re: Prepoznavanje fotografija
Meni jako lici na Karlovac...
Tačno tako g.shuco. Za ovu (skoro istu) se govori da je stanica Karlovac :
- Prikačeni fajlovi
-
- Udes1.jpg (191.3 KiB) Pogledano 2171 put
Ova slika je nastala malo sjevernije od onog uzanog mosta u Aleksin Hanu. Ima i točan datum nesreće ali mi se ne da tražiti. U Neretvi je završila lokomotiva vlak broj 741 imena Kozara. Prometovao je iz Ljubljane za Ploče. Bilo je to u drugoj polovici sedamdesetih godina. Mislim da je bila jesen. Teren je uz prugu bio rastresen od miniranja kod izgradnje. Pruga je u funkciji tek nekih 10-12 godina. Teren se još nije stabilizirao. Padala je kiša i pokrenula odron. Od pravca Jablanice prema Mostaru išao je brzi i naletio na odron. Lokomotiva je od udarca očistila prugu ali su se vagoni nabili na nju i kvačilo je ispalo i vlak se otkopčao. Lokomotiva je odletila u Neretvu a vlak je inercijom još nastavio. Brzo je stao jer je došlo i do puknuća zračnog voda i automatskog zakočenja. Kondukteri su sjedili u jednom kupeu i jedan je vidio kako lokomotiva leti u Neretvu. Samo nije skužio da je lokomotiva nego je ostalim kolegama rekao: Odleti autobus u Neretvu. Kad su stali i nisu se dalje pokretali izašli su van i vidjeli vlak bez lokomotive. Poginuo je strojovođa. Da bi lokomotivu izvadili prvo su po malo iz nje vadili dijelove. Za to vrijeme su zatvarali ustave na HE Jablanica kako bi mogli to raditi. Kasnije su i lokomotivu izvukli.
Hvala g. mali paja na lepom odgovuru.
- Prikačeni fajlovi
-
- Erdevik.jpg (140.47 KiB) Pogledano 2133 puta
ivanjz je napisao:
Ovo je stanica Kukujevci-Erdevik. Nalazi se na pruzi Beograd-Zagreb, ispred Šida. Rekao bih da je slika iz perioda II sv. rata jer je natpis samo na latiničnom pismu. Da je slika malo oštrija to bi moglo da se kaže sa sigurnošću jer bi mogle da se prepoznaju oznake na šapkama.Železnička stanica Erdevik. Na kojoj se pruzi nalazila ova stanica?
Da u pravu ste g. sdž361. Čak i na ovoj fotografiji piše naziv stanice Kukujevci-Erdevik, a i u redovima vožnje. Da li je danas promenjen njen naziv samo na Kukujevce?
http://www.google.com
http://www.google.com
- Prikačeni fajlovi
-
- Srbija-otvraranje-pruge-1920.jpg (109.01 KiB) Pogledano 2093 puta
Za ovu fotografiju kod mene stoji da je snimljena tokom WW II. Opet kod g.shuce na railserb... stoji da je u pitanju WW I a autor je čuveni g.Napijalo.
Koja bi mogla biti lokacija ?
Koja bi mogla biti lokacija ?