Prepoznavanje fotografija

Stare razglednice, fotografije, stanice, dokumenta...

Moderator: alend

Odgovori
mali.paja
Direktor železnice
Pridružio se: 09 Jul 2012, 12:38
Kontakt:

Re: Prepoznavanje fotografija

Post od mali.paja »

U pitanju je Austrija i zupčana pruga na kojoj sam bio kad već nije bilo zupčanice. O ovoj pruzi smo pisali 2 putopisa na željeznice.net. Moram potražiti to pa ću sa konkretnijim podacima izaći i postaviti link na te putopise.

mali.paja
Direktor železnice
Kontakt:

Post od mali.paja »

U pitanju je željeznica poznata po nazivu Erzbergbahn. O sveme tome da ne prepisujem stavljam 2 linka sa posjeta toj pruzi koja je sada samo turistička a nekad je išao i redoviti promet.

http://www.zeljeznice.net/forum/index.p ... topic=9050

http://www.zeljeznice.net/forum/index.p ... pnja-2010/

železocestnik
Direktor železnice
Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
Kontakt:

Post od železocestnik »

PECELJ, pozdravljen,

za ove, koji preprodavaju fotografije obično imaju loše znanje geografije. Njima je važno samo to, da prodaju fotografije.
Veća mogučnost postoji, da se nađe odgovor, ako bi stavio i link fotografije. Tada se može možda ustanoviti odakle je, ako ima više sličnih fotografija.

Ovaj put imali smo sreće, pošto je mali.paja svetski čovek i posećuje željeznice širom sveta ;)

Slika

Ja mislim, da bi slična fotografija morala biti i u ovoj knjizi:

Slika

ili u ovoj reviji iz 1965. godine...

Slika

...ili ovoj:

Slika

pozdrav
Darko

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Pridružio se: 01 Apr 2012, 19:47
Kontakt:

Post od PECELJ »

Hvala mali.paja na izuzetnim putopisima. Bispod slike je toaš sam uživao :)

Hvala Darko na ovim dodacima. Ja obično stavim izvor podataka a za onaj link , koji je uglavnom poznat, nevedem sve šta tamo piše- ispod slike se vidi. A piše obično malo, samo osnovni podaci. Dosta i greše. :)
U ovom slučaju to je : https://www.ebay.com/?ef_id=CjwKCAjw1dz ... vD_BwE:G:s
Onda ukucate : jz railway i dobijate obično slike parnih lokomotiva, žel.stanica i prizora sa trase. Sadržaji linka se obično menjaju na nekih nedelju dana.

Jedno pitanje : da li je još negde u Evropi, izuzimajuća Švajcarsku, bilo zupčanica sa normalnim kolosekom ?

Pozdrav obojici !!!

železocestnik
Direktor železnice
Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
Kontakt:

Post od železocestnik »

PECELJ, pozdravljen,

da, sve mi je jasno, ali ti imaš mogučnost povečavanja napisa, detajla, drugi nemamo :?
Zbog toga je potreban ispod fotografije, za koju se nezna, odakle je, link odakle je skinuta.

pozdrav
Darko

mali.paja
Direktor železnice
Kontakt:

Post od mali.paja »

PECELJ napisao: Jedno pitanje : da li je još negde u Evropi, izuzimajuća Švajcarsku, bilo zupčanica sa normalnim kolosekom ?
Pozdrav obojici !!!
Ne bih bas mogao za cijelu Europu znati ali pretpostavljam da je bilo u Njemačkoj i ne bih znao prugu ili pruge. To je moja pretpostavka? Kako se bavim i željezničkim modelarstvom u katalozima modelarske firme FLEISCHMANN pronašao sam u ponudi parne i elektro lokomotive zupčanice. Sumnjam da su tek tako iz hira to radili? Uglavnom im stvarna željeznica je poticaj?
Ono što sigurno znam da je u bivšoj Čehoslovačkoj a danas je to Češka bila zupčasta pruga. O tome uskoro ću nešto napisati i 1 link postaviti.

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Darko , nisam baš najbolje razumeo ali dobro.
U konkretnom slučaju ispod slike piše "s-l1600 Pair loco's full steam on train c1965.jpg"
Ova napred odrednica "s-l1600" znači da je skinuta sa ebay-a čiji sam link dao. Mislio sam da ste svi to primetili pa nisam navodio ono "Izvor : ebay"

Sličana je situacija i sa linkom : http://www.ebaystores.com/Trotskee-Travel Tu se kuca : yugoslavia

Koliko sam primetio ti Darko ne koristiš mogućnosti ovog foruma za postavljanje slika : Kod objave na vrhu napišeš potreban tekst. Za sliku : Prilozi>>> Pregled (odabereš sliku)>>> Dodaj datoteku. Onda ideš na "Pregled" da vidiš objavu i na kraju "Prihvati". Može se postaviti najviiše 3 slike (do 256Kb), U tom slučaju ispod slike će pisati njen naziv. Ovim sistemom dosad se nisu gubile slike sa foruma.

Pozdrav !!!

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Prijatelj Aca mi je poslao ovu fotografiju drumsko-železničkog mosta. Nisam siguran da li je uzani ili normalni kolosek ?
Možda će neko prepoznati lokaciju ?
Prikačeni fajlovi
56237534_377049882885793_5391683406872444928_n.png
56237534_377049882885793_5391683406872444928_n.png (251.04 KiB) Pogledano 3179 puta

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Zahvaljujući mom prijatelju Shuci, izgleda da je u pitanju Pančevački most preko Dunava u Beogradu koji je, posle rušenja u WW II, sagradila Crvena armija 1946.godine. Kao što se vidi most je imao traku za drum i traku za prugu. Na krajevima mosta su bile rampe, kad bi voz prolazio nije bilo drumskog saobraćaja. Ovo rešenje je trajalo negde do kraja 50-tih godina.
Na našoj gornjoj slici je pogled prema beogradskoj strani mosta.

Izgled mosta 1946.godine :
1946_LBW_00399_33-670x439.jpg
1946_LBW_00399_33-670x439.jpg (102.04 KiB) Pogledano 3160 puta
I jedan lep film o istorijatu Pančevačkog mosta :

https://www.youtube.com/watch?v=YPWvmIJsFPQ

Korisnikov avatar
cira-1
Ministar železnica
Pridružio se: 30 Mar 2012, 20:43
Kontakt:

Post od cira-1 »

Dve fotografije Samoborčeka na nepoznatoj lokaciji.

Možda će neko prepoznati lokaciju ?
02.jpg
02.jpg (104.62 KiB) Pogledano 3132 puta
Prikačeni fajlovi
01.jpg
01.jpg (90.8 KiB) Pogledano 3132 puta

Odgovori

Povratak na “Razglednice, fotografije sa motivima železnica, železničke stanice”