Često Postavljana Pitanja

Pitanja Prijave i Registracije

Zašto moram da se registrujem?
Možda i ne morate, na administratoru foruma je da odluči da li je potrebno da se registrujete kako biste slali poruke. Pored toga; registracija će vam dati i dodatne mogućnosti koje nisu dostupne gostima kao što su izbor slike grba, privatne poruke, slanje mejlova korisnicima, učlanjenje u korisničke grupe, itd. Potrebno je samo nekoliko trenutaka za registraciju pa je preporučljivo da to uradite.
Vrh
Šta je COPPA?
COPPA, ili Children’s Online Privacy Protection Act of 1998, je zakon u SAD koji zahteva od veb stranica koje moguće skupljaju podatke od maloletnika mlađih od 13 godina da imaju pismenu saglasnost roditelja ili drugi način priznanja od zakonitih staratelja, da dozvoljavaju sabiranje ličnih podataka od maloletnika mlađih od 13 godina. Ukoliko niste sigurni da li se ovo primenjuje na vas kao nekoga ko pokušava da se registruje ili na veb stranicu na koju se pokušavate registrovati, povežite se sa pravnim savetnikom za pomoć. Molimo imajte u vidu da phpBB Limited i vlasnici ovog foruma ne mogu pružati pravne savete i da nisu adresa na koju se treba obraćati za bilo šta iz pravnog domena, izuzev za ono što je navedeno u pitanju “S kim da se povežem povodom naopakih i/ili zakonskih stvari povezanih sa ovim forumom?”.
Vrh
Zašto ne’mogu da se registrujem?
Moguće je da je administrator foruma onemogućio registracije kako bi sprečio novim posetiocima da se prijave. Administrator foruma je mogao takođe da zabrani vašu IP adresu ili onemogući korisničko ime koje pokušavate da registrujete. Povežite se sa administratorom foruma za pomoć.
Vrh
Registrovan sam ali ne mogu da se prijavim!
Kao prvo, proverite vaše korisničko ime i lozinku. Ukoliko su ispravni, onda se jedna od dve stvari možda desila. Ukoliko je omogućena COPPA podrška a vi prilikom registracije izabrali da ste mlađi od 13 godina, moraćete da sledite uputstva koja ste dobili. Neki forumi takođe mogu da traže da novoregistrovani nalozi budu aktivirani, bilo od vas samih bilo od administratora pre nego što mognete da se prijavite; ovaj podatak je bio prisutan tokom registracije. Ukoliko vam je poslat mejl, pratite uputstva. Ukoliko vam nije stigao mejl, možda ste dali neispravnu mejl adresu ili vam je mejl uhvaćen od strane spam prečistača. Ukoliko ste sigurni da je vaša mejl adresa koju ste dali ispravna, probajte da se povežete sa administratorom foruma.
Vrh
Zašto ne mogu’da se prijavim?
Ima nekoliko razloga zbog kojih bi ovo moglo da se pojavi. Prvo, proverite da li su vaše korisničko ime i lozinka ispravni. Ukoliko jesu, povežite se sa administratorom foruma kako biste proverili da niste možda pod zabranom. Takođe je moguće da administrator foruma ima grešku u konfiguraciji sa svoje strane, te da bi možda trebalo da je ispravi.
Vrh
Registrovao sam se u prošlosti ali više ne mogu da se prijavim?!
Moguće je da je administrator deaktivirao ili obrisao vaš nalog iz nekog razloga. Takođe, mnogi forumi povremeno uklanjaju korisnike koji nisu ništa pisali tokom dugog vremena kako bi se smanjila veličina baze. Ukoliko se ovo dogodilo, probajte se ponovo registrovati i budite više uključeni u razgovore.
Vrh
Izgubio’sam moju lozinku!
Ne paničite! Iako vam vaša lozinka ne može biti vraćena, ona lako može da bude vaspostavljena. Posetite stranicu za prijavu i kliknite na Zaboravio sam moju lozinku. Ispratite sva uputstva i trebalo bi da budete u stanju da se ponovo prijavite uskoro.
Međutim, ukoliko niste u stanju da vaspostavite vašu lozinku, povežite se sa administratorom foruma.
Vrh
Zašto dobijam automatsku odjavu?
Ukoliko niste označili kućicu Zapamti me kada ste se prijavljivali, forum će vas držati prijavljenim samo tokom unapred određenog vremena. Ovo sprečava zloupotrebu vašeg naloga od bilo koga drugog. Kako biste ostali prijavljeni, označite kućicu Zapamti me tokom prijavljivanja. Ovo nije preporučljivo ukoliko forumu pristupate sa računara koji delite sa nekim, n.pr. biblioteka, internet kafe, univerzitetski računarski centar, itd. Ukoliko ne vidite ovu kućicu, to znači da je administrator onemogućio tu mogućnost.
Vrh
Šta “Obriši kolačiće” radi?
“Obriši sve kolačiće foruma” briše sve kolačiće napravljene od strane phpBB koji vas drže prepoznatim i prijavljenim na forum. Takođe pružaju i mogućnosti kao što je praćenje pročitanog ukoliko je to omogućeno od administratora foruma. Ukoliko imate smetnji pri prijavi ili odjavi, brisanje kolačića foruma može pomoći.
Vrh

Korisničke Postavke i izbori

Kako da promenim moje postavke?
Ukoliko ste registrovani korisnik, sve vaše postavke su sačuvane u bazi foruma. Za njihovo menjanje, posetite vašu Korisničku Kontrolnu Ploču; veza obično može biti pronađena klikom na vaše korisničko ime pri vrhu stranica foruma. Ovaj sistem će vam omogućiti da promenite sve vaše postavke.
Vrh
Kako da sprečim da se moje korisničko ime pojavljuje na spisku korisnika na vezi?
Unutar vaše Korisničke Kontrolne Ploče, pod “Postavke foruma”, naći ćete ponudu Sakrij moj status na vezi. Omogućite ovu mogućnost pa ćete se pojavljivati na spisku na vezi samo administratorima, urednicima i sebi. Za ostale ćete biti skriveni korisnik.
Vrh
Vremena nisu ispravna!
Moguće je da je prikazano vreme iz druge vremenske zone. Ukoliko je ovo slučaj, posetite vašu Korisničku Kontrolnu Ploču i promenite vašu vremensku zonu u skladu sa vašim područjem, n.pr. London, Pariz, NJujork, Sidnej, itd. Molimo imajte u vidu da promena vremenske zone, kao i mnogih drugih postavki, može biti urađeno samo od strane registrovanih korisnika. Ukoliko niste registrovani ovo je dobar trenutak da to uradite.
Vrh
Promenio sam moju vremensku zonu a vreme je i dalje pogrešno!
Ukoliko ste sigurni da ste vremensku zonu podesili ispravno a vreme je i dalje neispravno, onda je vreme sačuvano na časovniku servera neispravno. Molimo vas obavestite administratora da otkloni smetnje.
Vrh
Moj jezik nije na spisku!
Ili administrator nije instalirao vaš jezik ili još niko nije preveo ovaj forum na vaš jezik. Probajte da pitate administratora foruma da instalira jezički paket koji vam treba. Ukoliko jezički paket ne postoji, osećajte se slobodnim da napravite novi prevod. Više podataka može biti pronađeno na phpBB® veb stranici.
Vrh
Šta su slike pored mog korisničkog imena?
Postoje dve slike koje se mogu pojaviti pored korisničkog imena kada pregledate poruke. Jedna od njih može biti slika udružena sa vašim činom, uglavnom u obliku zvezdica, blokova ili tačaka, ukazujući na to koliko ste poruka poslali ili vaš status na forumu. Druga, obično veća slika, poznatija je kao grb i uglavnom je jedinstvena ili lična za svakog korisnika.
Vrh
Kako da prikažem svoj grb?
Unutar vaše Korisničke Kontrolne Ploče, pod “Profil” možete dodati grb koristeći jedan od sledeća četiri načina: Gravatar, Galerija, Udaljeni ili Dodavanje. Na administratoru foruma je da omogući grbove i izabere način kako grbovi mogu biti učinjeni dostupnim. Ukoliko niste u mogućnosti da koristite grbove, povežite se sa administratorom foruma.
Vrh
Šta je moj čin i kako da ga promenim?
Činovi, koji se pojavljuju ispod vašeg korisničkog imena, ukazuju ili na broj poruka koje ste poslali ili služe za prepoznavanje određenih korisnika, n.pr. urednika i administratora. Uglavnom, ne možete neposredno da promenite izraz nijednog čina na forumu pošto su oni podešeni od administratora foruma. Molimo da ne zloupotrebljavate forum nepotrebnim pisanjem samo da biste povećali vaš čin. Većina foruma ovo neće trpeti i urednik ili administrator će vrlo jednostavno smanjiti vaš broj poruka.
Vrh
Kada kliknem na mejl vezu korisnika pita me da se prijavim?
Samo registrovani korisnici mogu slati mejl drugim korisnicima preko u-građenog mejl obrasca, i samo ukoliko je administrator omogućio ovu mogućnost. Ovo je u nastojanju da se spreči zlonamerna upotreba mejl sistema od anonimnih korisnika.
Vrh

Pitanja Pisanja

Kako da napravim novu temu ili da pošaljem odgovor?
Za slanje nove teme u forum, kliknite na "Nova Tema". Za slanje odgovora na temu, kliknite na "Pošalji Odgovor". Može vam biti potrebno da se registrujete pre nego što mognete slati poruke. Spisak vaših dozvola u svakom forumu je dostupan pri dnu stranica prikaza foruma i tema. Primer: Možete slati nove teme, Možete slati priloge, itd.
Vrh
Kako da učitam ili obrišem poruku?
Ukoliko niste administrator ili urednik foruma, možete da učitavate ili brišete samo sopstvene poruke. Možete da učitate poruku klikom na dugme za učitavanje za određenu poruku, ponekad samo određeno vreme nakon što je poruka napravljena. Ukoliko je neko već odgovorio na poruku, naći ćete mali komad izlaznog teksta ispod poruke kada se vratite na temu koji prikazuje broj puta koliko ste je učitali zajedno sa datumom i vremenom. Ovo će se pojaviti samo ukoliko je neko već odgovorio; neće se pojaviti ukoliko je urednik ili administrator učitao poruku, iako oni mogu da ostave belešku zašto su učitali poruku. Molimo znajte da obični korisnici ne mogu da obrišu poruku nakon što neko odgovori.
Vrh
Kako da dodam potpis svojoj poruci?
Da biste dodali potpis poruci morate prvo da ga napravite što se radi preko vaše Korisničke Kontrolne Ploče. Kada ga napravite, možete da označite kućicu Dodaj potpis na obrascu za pisanje kako biste dodali vaš potpis. Takođe možete da dodajete potpis kao podrazumevano svim vašim porukama označavanjem odgovarajuće kućice u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Ukoliko uradite tako, i dalje možete da sprečite dodavanje potpisa određenim porukama od-značavanjem kućice dodaj potpis na obrascu za slanje poruke.
Vrh
Kako da napravim glasanje?
Kada šaljete novu temu ili učitavate prvu poruku teme, kliknite na “Dodaj glasanje” ispod glavnog obrasca za pisanje; ukoliko ne možete da vidite ovo, nemate odgovarajuće dozvole da pravite glasanja. Unesite naziv i bar dve ponude u odgovarajuća polja, proveravajući da je svaka ponuda u odvojenom redu u tekstualnom području. Možete takođe da postavite broj ponuda koje korisnici mogu izabrati tokom glasanja pod “Ponuda po korisniku”, vremensko ograničenje u danima za glasanje (0 za neograničeno trajanje) i na kraju mogućnost da dozvolite korisnicima da naprave ispravku svojih glasova.
Vrh
Zašto ne mogu’da dodam više ponuda za glasanje?
Ograničenje za ponude glasanja je postavljeno od administratora foruma. Ako osećate potrebu da dodate više ponuda vašem glasanju od dozvoljenog broja, povežite se sa administratorom foruma.
Vrh
Kako da učitam ili da obrišem glasanje?
Kao i sa porukama, glasanja mogu da budu učitana samo od izvornog pošiljaoca, urednika ili administratora. Za učitavanje glasanja, kliknite da učitate prvu poruku u temi; ona uvek ima glasanje koje joj je pridruženo. Ukoliko niko nije glasao, korisnici mogu da obrišu glasanje ili da učitaju bilo koju ponudu glasanja. Međutim, ukoliko su članovi već glasali, samo urednici i administratori mogu da ih učitavaju i brišu. Ovo sprečava da se menjaju ponude to-kom glasanja.
Vrh
Zašto ne mogu’da pristupim forumu?
Neki forumi mogu da imaju ograničen pristup određenim korisnicima ili grupama. Za pregledanje, čitanje, pisanje ili izvođenje drugih postupaka mogu vam biti potrebne posebne dozvole. Povežite se sa urednikom ili administratorom kako bi vam omogućili pristup.
Vrh
Zašto ne mogu da dodajem priloge?
Dozvole za priloge se daju po forumu, po grupi, ili po korisniku. Administrator foruma možda nije dozvolio dodavanje priloga određenim forumima u kojima pišete, ili možda samo određene grupe mogu slati priloge. Povežite se sa administratorom ukoliko niste sigurni zašto ne možete da dodajete priloge.
Vrh
Zašto sam dobio opomenu?
Svaki administrator foruma ima svoj skup pravila za svoju veb stranicu. Ukoliko ste prekršili neko od pravila, može vam biti dodeljena opomena. Molimo znajte da je ovo pitanje odluke administratora foruma, kao i da phpBB Limited nema ništa sa opomenama na određenoj veb stranici. Povežite se sa administratorom ukoliko niste sigurni zašto vam je dodeljena opomena.
Vrh
Kako mogu da prijavim poruku uredniku?
Ukoliko je administrator foruma ovo omogućio, trebalo bi da vidite dugme za prijavljivanje poruka tik pored poruke koju želite da prijavite. Klikom na ovo proći ćete kroz korake neophodne za prijavu poruke.
Vrh
Za šta je dugme “Sačuvaj nacrt” pri slanju teme?
Ovo vam omogućava da sačuvate poruke za kasnije upotpunjenje i slanje. Za učitavanje sačuvanih nacrta, posetite Korisničku Kontrolnu Ploču.
Vrh
Zašto moja poruka treba da bude odobrena?
Administrator foruma je možda odlučio da forum u koji pišete treba da ima prethodno pregledane poruke. Takođe je moguće da vas je administrator postavio u grupu korisnika čije poruke treba prvo pregledati pre nego što budu bile puštene. Molimo da se povežete sa administratorom foruma za više podataka.
Vrh
Kako da poguram moju temu?
Klikom na vezu “Poguraj temu” dok je pregledate, možete “pogurati” temu na vrh foruma na prvoj stranici. Međutim, ukoliko ovo ne vidite, onda je guranje tema možda onemogućeno ili dozvoljeno vreme između guranja nije još dostignuto. Takođe je moguće da pogurate temu tako što ćete jednostavno odgovoriti na nju, međutim, budite sigurni da sledite pravila foruma kada to radite.
Vrh

Oblikovanja i Tipovi Tema

Šta je BBKod?
BBKod je posebna primena HTML, koja nudi veliku kontrolu u oblikovanju određenih objekata u poruci. Korišćenje BBKoda je omogućeno od administratora, ali takođe može da bude i onemogućeno po porukama u obrascu za pisanje. BBKod je sam po sebi sličan u stilu sa HTML, ali su tagovi zatvoreni uglastim zagradama [ i ] pre nego < i >. Za više podataka o BBKodu pogledajte vodič kojem možete da pristupite sa stranice za pisanje.
Vrh
Mogu li da koristim HTML?
Ne. Nije moguće slati HTML na ovom forumu i imati ga predstavljenog kao HTML. Većina oblikovanja koja se mogu preneti korišćenjem HTML mogu biti primenjena koristeći BBKod umesto njega.
Vrh
Šta su Smajlići?
Smajlići, ili Emotikoni, su male slike koje mogu biti iskorišćene za izražavanje osećanja koristeći kratak kod, n.pr. :) znači srećan, dok :( znači tužan. Puni spisak smajlića može biti viđen preko obrasca za pisanje. Probajte da ne preterujete sa upotrebom smajlića, utoliko pre, pošto oni mogu brzo učiniti poruku nečitljivom i urednik može da ih izbaci ili ukloni poruku zajedno s njima. Administrator foruma je možda takođe podesio ograničenje za broj smajlića koje možete koristiti u poruci.
Vrh
Mogu li slati slike?
Da, slike mogu biti prikazane u vašim porukama. Ukoliko je administrator omogućio priloge, možete biti u mogućnosti da dodate sliku na forum. U suprotnom, morate napraviti vezu do slike pohranjene na javno pristupačnom veb serveru, n.pr. http://www.example.com/my-picture.gif. Ne možete napraviti vezu do slika pohranjenih na vašem PC (osim ukoliko nije javno pristupačni veb server) niti slike pohranjene iza mehanizama koji traže potvrdu, n.pr. hotmail ili yahoo poštanska sandučad, lozinkom zaštićene veb stranice, itd. Za prikaz slike koristite BBKod [img] tag.
Vrh
Šta su opšta saopštenja?
Opšta saopštenja sadrže važne podatke i treba da ih pročitate što je moguće pre. Opšta saopštenja će se pojaviti na vrhu svakog foruma i takođe u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Dozvole za opšta saopštenja daje administrator foruma.
Vrh
Šta su saopštenja?
Saopštenja često sadrže važne podatke za forum koji trenutno čitate i trebalo bi da ih pročitate što je moguće pre. Saopštenja se pojavljuju na vrhu svake stranice u forumu za koji su poslata. Kao i sa opštim saopštenjima, dozvole za saopštenja daje administrator foruma.
Vrh
Šta su lepljive teme?
Lepljive teme u forumu se pojavljuju ispod bilo kog saopštenja pri pregledu foruma i samo na prvoj stranici. One su nekada jako važne pa bi trebalo da ih pročitate čim pre mognete. Kao i sa saopštenjima i opštim saopštenjima, dozvole za lepljive teme daje administrator foruma.
Vrh
Šta su zaključane teme?
Zaključane teme su teme u kojima korisnici ne mogu više odgovarati i bilo koje glasanje koje se nalazi u njima je automatski okončano. Teme mogu biti zaključane iz više razloga i podešene su na ovaj način ili od urednika ili od administratora foruma. Možete takođe biti u mogućnosti da zaključate vaše sopstvene teme u zavisnosti od dozvola koje su vam dodeljene od administratora foruma.
Vrh
Šta su ikone teme?
Ikone teme su slike izabrane od pošiljaoca i pridružene porukama kako bi ukazivale na njihov sadržaj. Mogućnost korišćenja ikona teme zavisi od dozvola postavljenih od administratora foruma.
Vrh

Nivoi Korisnika i Grupe

Ko su Administratori?
Administratori su ljudi sa najvišim nivoom dodeljene kontrole nad i u forumu. Ovi članovi mogu da kontrolišu sve vidove postupaka na forumu, uključujući postavljanje dozvola, zabranu korisnika, pravljenje korisničkih grupa ili postavljanje urednika, itd., u zavisnosti od osnivača foruma i toga koje je dozvole dao drugim administratorima. Oni takođe mogu imati punu uredničku sposobnost u svim forumima, u zavisnosti od toga šta im je osnivač foruma dozvolio.
Vrh
Ko su Urednici?
Urednici su pojedinci (ili grupe pojedinaca) čiji je posao da prate forum iz dana u dan. Oni imaju moć da učitaju ili obrišu poruke i zaključaju, otključaju, premeste, obrišu i razdvoje teme u forumima koje oni uređuju. Uopšteno, urednici su tu da spreče ljude da promaše temu odnosno da idu van-teme ili prave smetnje slanjem naopakih ili odvratnih stvari.
Vrh
Šta su korisničke grupe?
Korisničke grupe su grupe korisnika koje dele zajednicu u odeljke sa kojima administratori foruma mogu da rade. Svaki korisnik može pripadati različitim grupama i svakoj grupi mogu biti dodeljene pojedinačne dozvole. Ovo pruža lak način administratorima da promene dozvole za mnoštvo korisnika odjednom, kao što je promena dozvola urednika ili omogućavanje korisnicima da pristupe privatnom forumu.
Vrh
Gde su korisničke grupe i kako da pristupim nekoj?
Možete pregledati sve korisničke grupe preko veze “Korisničke grupe” u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Ukoliko biste voleli da se pridružite nekoj, nastavite sa klikom na odgovarajuće dugme. Nemaju sve grupe otvoren pristup, ipak. Neke mogu tražiti odobrenje za pristup, neke mogu biti zatvorene a neke mogu imati čak i skriveno članstvo. Ukoliko je grupa otvorena, možete da joj pristupite klikom na odgovarajuće dugme. Ukoliko grupa zahteva odobrenje za pristup možete tražiti pristup klikom na odgovarajuće dugme. Vođa korisničke grupe treba da vam odobri pristup i može da vas pita zašto želite da se priključite grupi. Molimo da ne dosađujete vođama grupa ukoliko vam ne odobre pristup; imaće oni svoje razloge.
Vrh
Kako da postanem vođa korisničke grupe?
Vođa korisničke grupe je obično dodeljen kada su korisničke grupe pravljene od administratora foruma. Ukoliko ste zainteresovani za pravljenje korisničke grupe, onda kao prva stvar treba da bude da se povežete sa administratorom; šaljući mu privatnu poruku.
Vrh
Zašto se neke korisničke grupe pojavljuju u drugačijoj boji?
Moguće je administratoru da dodeli boju članovima korisničke grupe radi lakšeg prepoznavanja članova te grupe.
Vrh
Šta je “Podrazumevana korisnička grupa”?
Ukoliko ste član više od jedne korisničke grupe, vaša podrazumevana grupa je iskorišćena za određivanje koja boja i čin grupe bi trebalo da se prikažu za vas po podrazumevanom. Administrator foruma vam može dati dozvolu da promenite vašu podrazumevanu korisničku grupu preko vaše Korisničke Kontrolne Ploče.
Vrh
Šta je “Forum tim” veza?
Ova stranica vam pruža spisak osoblja foruma, uključujući administratore foruma i urednike ali i druge pojedinosti kao što je koje forume uređuju.
Vrh

Privatne Poruke

Ne mogu da šaljem privatne poruke!
Postoje tri razloga za ovo; niste registrovani i/ili niste prijavljeni, administrator foruma je onemogućio privatne poruke za ceo forum, ili vas je administrator foruma sprečio da šaljete privatne poruke. Povežite se sa administratorom foruma za više podataka.
Vrh
Nastavljam da dobijam nepoželjne privatne poruke!
Možete automatski obrisati privatne poruke od korisnika korišćenjem pravila poruka u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči. Ukoliko dobijate naopake privatne poruke od određenog korisnika, prijavite poruke uredniku foruma; oni imaju moć da spreče korisnika da šalje privatne poruke.
Vrh
Primio sam spam ili naopak mejl od nekog sa ovog foruma!
Žao nam je što to čujemo. Obrazac za mejl ovog foruma uključuje obezbeđenje koje pokušava da prati korisnike koji šalju takve poruke, pa pošaljite mejl administratoru foruma sa punim umnoškom mejla koji ste dobili. Vrlo je važno da ovo uključuje zaglavlja koja sadrže pojedinosti korisnika koji je poslao mejl. Administrator foruma potom može da preduzme određene radnje.
Vrh

Prijatelji i Zanemareni

Šta su spiskovi Prijatelja i Zanemarenih?
Možete koristiti ove spiskove za organizovanje drugih članova foruma. Članovi dodati vašem spisku prijatelja biće pobrojani u vašoj Korisničkoj Kontrolnoj Ploči za brz pristup da vidite njihov status na vezi i da im pošaljete privatne poruke. S osnovom u podršci od predloška, poruke od ovih korisnika mogu takođe biti jako osvetljene. Ukoliko dodate korisnika na spisak zanemarenih, bilo koje poruke poslate od njih će biti skrivene kao podrazumevano.
Vrh
Kako mogu da dodam / uklonim korisnike sa svog spiska Prijatelja ili Zanemarenih?
Možete da dodate korisnike na vaš spisak na dva načina. U svakom korisničkom profilu, postoji veza za dodavanje korisnika bilo na vaš spisak Prijatelja bilo Zanemarenih. Drugi način, iz vaše Korisničke Kontrolne Ploče, možete neposredno da dodajete korisnike unošenjem njihovih korisničkih imena. Možete takođe da uklonite korisnike sa vašeg spiska koristeći istu stranicu.
Vrh

Pretraga Foruma

Kako mogu da pretražujem forum ili forume?
Unošenjem pojma za pretragu u kućicu za pretragu smeštenu na pregledu početne stranice, pregledu foruma i pregledu teme. Naprednoj pretrazi se može pristupiti klikom na vezu “Napredna pretraga” koja je dostupna na svim stranicama foruma. Kako da pristupite pretrazi može da zavisi od stila koji je korišćen.
Vrh
Zašto moja pretraga ne daje ishode?
Vaša pretraga je verovatno bila previše nejasna i uključivala je mnogo uopštenih pojmova koji nisu indeksirani od phpBB. Budite određeniji i koristite mogućnosti dostupne u Naprednoj pretrazi.
Vrh
Zašto moja pretraga izbacuje praznu stranicu!?
Vaša pretraga je dala previše ishoda da bi server mogao da ih sve pohvata. Koristite “Napredna pretraga” i budite određeniji u korišćenim pojmovima i forumima koji treba da budu pretraženi.
Vrh
Kako da pretražujem članove?
Posetite stranicu “Članovi” i kliknite na vezu “Pronađi člana”.
Vrh
Kako mogu da pronađem moje poruke i teme?
Vaše poruke mogu biti pronađene bilo klikom na vezu “Pregled vaših poruka” u Korisničkoj Kontrolnoj Ploči ili klikom na vezu “Pretraži korisnik’ove poruke” preko stranice vašeg profila ili klikom na izbornik “Brze veze” pri vrhu foruma. Za pretragu vaših tema, koristite stranicu Napredne pretrage i ispunite različite mogućnosti odgovarajuće.
Vrh

Praćenja i Zabeleške

Koja je razlika između zabeleški i praćenja?
U phpBB 3.0, beleženje tema je radilo kao i pravljenje zabeleški u vašem veb pregledaču. Niste bili neophodno obavešteni o tome kada ima neka izmena. Od phpBB 3.1, beleženje je više kao praćenje teme. Možete biti obavešteni kada zabeležena tema bude izmenjena. Praćenje, međutim, će vas obavestiti o tome kada ima izmena na temi ili forumu. Postavke obaveštavanja za zabeleške i praćenja mogu biti podešene u Korisničkoj Kontrolnoj Ploči, pod “Postavke foruma”.
Vrh
Kako da zabeležim ili da pratim određene teme?
Možete zabeležiti ili pratiti određenu temu klikom na odgovarajuću vezu u “Alati teme” izborniku, smeštenom pri vrhu i dnu teme.
Odgovaranjem na temu sa označenim “Obavesti me kada odgovor bude bio poslat” takođe će vam omogućiti praćenje teme.
Vrh
Kako da pratim određene forume?
Za praćenje određenog foruma, kliknite na “Prati forum” vezu, pri dnu stranice, odmah po ulasku na taj forum.
Vrh
Kako da uklonim moja praćenja?
Da biste uklonili vaša praćenja, otiđite do vaše Korisničke Kontrolne Ploče i sledite veze do vaših praćenja.
Vrh

Prilozi

Koji prilozi su dozvoljeni na ovom forumu?
Svaki administrator foruma može omogućiti ili onemogućiti određene tipove priloga. Ukoliko niste sigurni šta je dozvoljeno za dodavanje, povežite se sa administratorom foruma za pomoć.
Vrh
Kako da pronađem sve moje priloge?
Da biste našli spisak vaših priloga koje ste dodali, idite na vašu Korisničku Kontrolnu Ploču i sledite veze do odeljka priloga.
Vrh

phpBB Pitanja

Ko je napisao ovaj forum?
Ovaj program (u njegovom neizmenjenom obliku) je napravio, izdao i zaštitio od umnožavanja phpBB Limited. Dostupan je pod GNU General Public Licence, izdanje 2 (GPL-2.0) i može biti slobodno rasturan. Pogledajte About phpBB za više pojedinosti.
Vrh
Zašto X mogućnost’nije dostupna?
Ovaj program je napisan od i licenciran kroz phpBB Limited. Ukoliko verujete da neka mogućnost treba da bude dodata molimo posetite phpBB Ideas Centre, gde možete podržati postojeće ideje ili predložiti nove mogućnosti.
Vrh
S kim da se povežem povodom naopakih i/ili zakonskih stvari povezanih sa ovim forumom?
Bilo koji od administratora na spisku “Forum tim” stranice bi trebalo da bude odgovarajući da se povežete s njim povodom vaših primedbi. Ukoliko još uvek ne dobijate odgovor trebalo bi da se povežete sa vlasnikom domena (uradite whois proveru) ili, ukoliko se ovo izvršava na besplatnom servisu (n.pr. Yahoo!, free.fr, f2s.com, etc.), upravu ili odeljak za zloupotrebe tog servisa. Molimo znajte da phpBB Limited nema u potpunosti nikakvu nadležnost i da ne može ni na bilo koji način biti smatran odgovornim oko toga kako, gde i od koga se ovaj forum koristi. Nemojte se povezivati sa phpBB Limited u smislu bilo koje zakonske (cease and desist, liable, defamatory comment, itd.) stvari koja nije u neposrednom odnosu sa phpBB.com veb stranicom ili posebno samim programom phpBB po sebi. Ukoliko ste poslali mejl phpBB Limited o upotrebi ovog programa od treće strane onda bi trebalo da očekujete sažet odgovor ili nikakav odgovor uopšte.
Vrh
Kako da se povežem sa administratorom foruma?
Svi korisnici foruma mogu da koriste “Povežimo se” obrazac, ukoliko je omogućen od administratora foruma.
Članovi foruma takođe mogu da koriste “Forum tim” vezu.
Vrh