Aj da ja nesto napisem. Odlicne lok. napravljene po licenci u Sl.Brodu. Moj pok. otac je vozio i stare i nove pa se sjecam prica.Sa usima su bile samo podserije od 070 do 075.Razlika je i to sto na 38 serijama iz programa UNRRA nije bilo oznala JZ. I jedna velika razlika sto su 38 serije iz programa UNRRA imale iscrpnu vazdusnu kocnicu,a ovih 10 proizvedenih u Sl.Brodu neiscrpnu i Bozic kocnik. Puno je poboljsanja radjeno na 38 serijama od dolaska pa do pocetka 50.-tih u lozionici Sr.Moravice,a kasnije u Sl.Brodu.Veliki problem u pocetku je bio izgaranje rostova (elementi resetki lozista) taj problem je rijesen u Zeljezari Sisak gdje su domaci metaluski srtucnjaci izlili prave rostove i kvalitetne.colicdusan325 napisao:Proizvedena po licenci u fabrici lokomotiva DJuro DJakovic Slavonski Brod.E sad ce moj postovani prijatelj,CIRA-1,objasniti po cemu se razlikuje od orginala i koliko ih je napravljeno po licenci. .Nemoj me terati da
Lokomotiva serije JŽ 38
Re: lokomotiva JŽ 38
- Prikačeni fajlovi
-
- 38-029-Beograd.jpg (179.99 KiB) Pogledano 3409 puta
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
Odlicno
38-027 Beograd, 1966. godine. Sa © Trotskee Travel.
- Prikačeni fajlovi
-
- 20.JPG (232.96 KiB) Pogledano 3342 puta
Lokomotiva 38-003 snimljena 1966.g. u stanici Crveni Krst :
- Prikačeni fajlovi
-
- Unra-Bosna.jpg (97.5 KiB) Pogledano 3305 puta
Ne vjerujem da je ovo u Bosni jer 38 serija nije tamo bilo.Mislim da je ovo u stanici Cernomerac TK.Ne vidi se jasno broj lokomotive pa bi po pripadnodti mogli lakse odgonetnuti.Moguce i da je u Srbiji.
ID-17 JZ 38-017 pripadala VV Sl.Brod.Ipak ce biti Cernomerac TK.
Pozdrav
Da li neko zna postoji li jos 38-072 koja je bila negde u blizini lozionice u Bgd ? Da li je prezivela beograd na savi?
Da li neko zna postoji li jos 38-072 koja je bila negde u blizini lozionice u Bgd ? Da li je prezivela beograd na savi?